Exception from HRESULT: 0x8007007E

Apr 8, 2009 at 9:52 PM

Hi, Guys

I deployed Febrary release on Windows Server 2008, SharePoint 2007 SP1 and SQL Server 2008.
Everything in documentation has been configured correctly and media service has been started without any issue.
But I've got this error after uploaded a video clip.

encoder.log File

[4/8/2009 4:27:54 PM] GetListItem entered
[4/8/2009 4:27:55 PM] Item created: %7b6551e725-6640-42d8-9432-207c3bf7e34e%7d%40%7b1726f7fa-5613-4b02-9ba6-acfa7e45939f%7d@3
[4/8/2009 4:27:55 PM] Item isPrimary...
[4/8/2009 4:27:55 PM] GenerateThumbnail() entered...
[4/8/2009 4:27:55 PM] Video file type supported...
[4/8/2009 4:27:55 PM] executing recoder.Thumbnail()...
[4/8/2009 4:27:55 PM] Error[fileSystemWatcher_Created]: The specified module could not be found. (Exception from HRESULT: 0x8007007E)
StackTrace:
   at MediaEncoderService.Recode.Thumbnail(String mediaPath, String outputPath, TimeSpan& duration)
   at MediaEncoderService.PKSListItem.GenerateThumbnail()
   at MediaEncoderService.MediaEncoderService.ActOnNewFile(String fullPath)

have you guys seen (Exception from HRESULT: 0x8007007E) error?
Did i miss any part of installation or configuration?

I appreciate your help.

Apr 9, 2009 at 10:53 AM
Hi youngmoony,

Have you installed the Microsoft Expression Encoder 2 with SP1?
From the encoder.log, it looks that the Media Encoder Service didn't find the Expression Encoder when it tried to generate the thumbnail.

Apr 9, 2009 at 2:19 PM
Paragk,

thank you for your response.
I got same error even reinstalled Microsoft Expression Encoder 2 with SP1.
any idea?
Apr 9, 2009 at 3:54 PM
ok, just delete everything (application pool, encoder 2 with sp1, media encoder service and etc.) and reinstall and recreate an application pool again, now works.